© Yuri van der Hoeven

Wouter Deltour

Wouter Deltour (muzikale leiding/speler) behaalde zijn master in Klassieke piano in 2014 aan het Lemmensinstituut en verdiepte zich in jazz bij Ron Van Rossum en Bart Van Caenegem (‘de Frivole Framboos’).

Na zijn studies werkte Wouter een jaar als pianobegeleider van de operaklas van het Conservatorio di Musica G. Martucci in Salerno, Italië. Hierna specialiseerde hij zich in orkestinstrument- en liedbegeleiding aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel.

Sindsdien werkt hij als muzikant/pianobegeleider voor onder meer De Maan, NOB en De Gidsen. Daarnaast vormt hij een muzikaal duo met cellist Giovanni Meriani, waarmee hij regelmatig concerten geeft. Als acteur deed Wouter ervaring op onder regisseur Jan Sobrie (Kopergietery) en maakte samen met hem Tinsoldat, een muziektheatervoorstelling voor kinderen die dit seizoen toert door Vlaanderen.

Momenteel leidt Wouter samen met regisseur Tom Goossens DESCHONECOMPANIE. Ondertussen werken ze, na Don Juan en Così, aan hun derde voorstelling, Le Nozze.

© 2020 DESCHONECOMPANIE 

website door Studio Rubio