Wouter Deltour

Wouter Deltour (1990) behaalde zijn Master in Klassieke piano in 2014 aan het Lemmensinstituut. Tijdens en na deze studie verdiepte hij zich in jazz bij Ron Van Rossum en Bart Van Caenegem (‘de Frivole Framboos’). 

Na zijn studies werkte Wouter een jaar als pianobegeleider van de operaklas van het Conservatorio di Musica G. Martucci in Salerno, Italië. Hierna specialiseerde hij zich in orkestinstrument- en liedbegeleiding  aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel in het kader van een Postgraduaat. 

Sindsdien werkt(e) hij als muzikant/pianobegeleider voor De Maan, NOB (pianobegeleiding audities), De Filarmonie (pianobegeleiding audities), De Gidsen (pianobegeleiding audities), European Philarmonia (pianist bij productie ‘Danny Elfman’s music of the films of Tim Burton’), Jeugd en Muziek,… 

Wouter is sinds 2016 pianobegeleider aan de muziekacademie van Meise. Hij vormt ook een duo met cellist Giovanni Meriani, die hij leerde kennen in Salerno, waar hij regelmatig concerten in België en het buitenland speelt. 

Als acteur deed Wouter ervaring op onder regisseur Jan Sobrie (Kopergietery). Ze werkten vorig jaar samen aan Tinsoldat, muziektheater voor kinderen, dat dit seizoen toert in Vlaanderen. Momenteel leidt hij samen met regisseur Tom Goossens DESCHONECOMPANIE. Deze samenwerking ontstond bij Goossens’ masterproef Don Juan. Ondertussen werken ze, na Così, aan hun 3e voorstelling, Le Nozze.

© 2018 DESCHONECOMPANIE 

website door Studio Rubio