Tom Goossens

Tom Goossens (1994) startte de opleiding drama in het KASK in 2012. 

Vanaf het derde bachelorjaar richtte hij zich op operaregie. Zijn eerste onderzoeksproject naar spelen met klassieke zang, groeide uit tot de voorstelling Ahimè, een operamonoloog met Ellen Wils die in 2016 te zien was bij Jong Werk op TAZ.

Zijn masterproject het jaar nadien, Don Juan, werd onmiddellijk geselecteerd voor de hoofdprogrammatie van Theater Aan Zee, het Jonge Hartenfestival in Groningen, Operadagen Rotterdam en zal nog op verschillende andere plaatsen spelen.

Naast zijn eigen werk assisteerde hij in 2016  en 2017 operaregisseur Guy Joosten aan de International Opera Academy. Hij was ook regie-assistent van Comp. Marius voor de voorstelling Onze Wederzijdse Vriend.

Vanaf 2018 is Tom resident bij Translab, de jongemakerswerking binnen Muziektheater Transparant. Daarnaast zal hij zijn eerste kindervoorstelling maken voor Opera en Ballet Vlaanderen, waar hij in 2018 ook enkele producties zal assisteren.

Ook als speler is Tom te zien in de muziektheatervoorstelling Berg van Steven Prengels en Arno Synaeve. 

Overzicht artistiek werk

2016

AHIMÈ — creatie en regie van operasolo met zangeres Ellen Wils over het genot van liefdespijn.  LEES MEER →

2017

DON JUAN — bewerking en regie van masterproef Don Juan aan KASK Drama, gebaseerd op Molière’s Don Juan en Mozart’s Don Giovanni.  LEES MEER →

ERNSESTIG — vertaling en regie van Oscar Wilde’s The Importance of Being Earnest voor Toneelkring Sint Rembert

2018

COSÌ — bewerking en regie van tweede voorsetlling DESCHONECOMPANIE, gebaseerd op Mozart’s Così fan tutte.  LEES MEER →

2019

BERG — speler in voorstelling van Steven Prengels en Arno Synaeve, met Pascale Platel, Witse Lemmens en Gregory Van Segbroeck.  

2019

BANKET! Of De Wraak Op De Macbeths — creatie en regie van kindervoorstelling voor Opera en Ballet Vlaandern, gebaseerd op Verdi’s en Shakespeare’s Macbeth, samen met componist Mathias Coppens.  

 

© 2018 DESCHONECOMPANIE 

website door Studio Rubio