DESCHONECOMPANIE ontstond vanuit Don Juan, de eerste samenwerking tussen regisseur Tom Goossens en pianist Wouter Deltour. De voorstelling vormde niet alleen het afstudeerproject van Tom Goossens als theatermaker aan het KASK, maar werd nadien al snel opgepikt en geselecteerd voor Theater Aan Zee en andere festivals in binnen- en buitenland. Vanuit de drang om ruimte te creëren waarin opera en theater elkaar met de nodige dosis humor ontmoeten, richtten Tom en Wouter DESCHONECOMPANIE op.

Door een combinatie van vertalende acteurs en zingende zangers, het ontbreken van bombastische decors en een aandacht voor humor in klassieke opera, wil het gezelschap opera’s laten reizen naar en toegankelijk maken voor een breed publiek. De vereniging van verschillende artistieke talen zorgt voor een ideale sleutel tot opera.

Met de start van de creatie van de voorstelling Così, ging Tom Goossens in residentie bij Translab van Muziektheater Transparant. Zij staken hun productionele schouders onder de voorstellingen Così en Le Nozze. Vanaf 2019 werd ook Opera Ballet Vlaanderen een belangrijke partner.

Alle drie de eerste voorstellingen van DESCHONECOMPANIE zijn gebaseerd op drie werken van W.A. Mozart naar een libretto van L. Daponte, de zogenaamde ‘Da Ponte-trilogie’. Met hun eigen DAPONTETRILOGIE zal DESCHONECOMPANIE te zien zijn in Opera Ballet Vlaanderen en Operadagen Rotterdam, waar de drie voorstellingen op één dag gespeeld worden. Ook binnen het Brussels samenwerkingsverband Troika (De Munt, KVS en Théatre National) krijgt de trilogie een belangrijke plaats.

Contact

DESCHONECOMPANIE

deschonecompanie@gmail.com
+32 475 42 95 64
facebook

Jetsesteenweg 479 / 15c
1090 Jette

© 2020 DESCHONECOMPANIE 

website door Studio Rubio