Così

Twee jonge koppels proberen, elk in hun eigen taal, te bewijzen hoe oprecht hun liefde is.

© Ellen Goegebuer

In Così gaan regisseur Tom Goossens en pianist Wouter Deltour (DESCHONECOMPANIE) aan de slag met de opera Così fan tutte van Wolfgang Amadeus Mozart en Lorenzo Da Ponte. 

Op de scène verschijnen twee acteurs, twee klassieke zangers, een pianist en een violist. Elk van hen speelt een rol in dit verhaal. Samen filosoferen en discussiëren ze over het bestaan van fysieke trouw. Don Alfonso, een filosoof en tevens de pianist, beweert tegen twee jongemannen dat hun geliefden hen niet trouw kunnen blijven. De mannen eisen tegenbewijs, en zetten samen met hem een experiment op. Despina, de kamermeid en violiste, laat op haar beurt de vrouwen kennismaken met de vrije liefde. Geeft het resultaat Don Alfonso gelijk? En sterker nog: valt de liefde wel in een structuur te gieten?

“Goossens combineert aanstekelijk spel (waarin rechtstreeks naar het publiek gespeeld wordt) met weelderige virtuoze zang en zet beide zeer slim in: het spel houdt vaart in het verhaal, de zang zorgt voor de emotionele kleur. En de piano van Deltour is een trouwe gids.”
Els Van Steenberghe — Knack Focus

Così is de tweede voorstelling van DESCHONECOMPANIE, en werd gerealiseerd met steun van de Vlaamse Overheid, in samenwerking met Muziektheater Transparant en in coproductie met Operadagen Rotterdam. 

Voor speler Arne Luiting is Così het dramaproject waarmee hij zal afstuderen in de derde Bachelor Drama aan het KASK.

Voor speeldata klik hier

Credits

REGIE EN CONCEPT Tom Goossens
MUZIKALE LEIDING Wouter Deltour

DORABELLA Carine van Bruggen
FERRANDO Arne Luiting
FIORDILIGI Annelies Van Gramberen
GUGLIELMO Jokke Martens
DESPINA Clara Cleymans
ALFONSO Wouter Deltour

BEELD Ellen Goegebuer
TECHNIEK Johannes Ringoot
MUZIEKDRAMATURGIE Lalina Goddard
DRAMATURGISCH ADVIES Raphaël Vandeweyer
KOSTUUM Marij de Brabandere
KOSTUUMASSISTENTIE Marie Mignolet
MASKER Lotte Stek
PRODUCTIELEIDING Ruth Sarens, Hugo Gérard
MET DANK AAN Raphaël Vandeweyer, LOD muziektheater, KASK Drama, Kopspel vzw, Guy Coolen, Jan Dewispelaere, Wouter Van Looy, Goedele Deveuster en iedereen bij Muziektheater Transparant, Jan Caals, Ann Caremans, Rudi Goossens, Jan Deltour, Katelijne Van Praet, Huub Colla, Gwenda Dispersyn, Ruben Lefever, …

Praktisch

De voorstelling komt het best tot z’n recht in openlucht of op locatie, met twee tribunes in een hoek van 90°, mits goede akoestiek. 

DUUR 90 minuten.

TECHNISCHE FICHE Hernieuwde TF beschikbaar vanaf eind mei.

 

© 2018 DESCHONECOMPANIE 

website door Studio Rubio